Rawan Yaghi fra Libanon oplevede at respekten voksede på LIU

Rawan Yaghi

Rosa Marie Rasmussen

Rawan Yaghi fra Libanon oplevede at respekten voksede på LIU

Hør hvorfor Rawan Yaghi deltog i Danmissions dialogseminar (LIU 2014) for religiøse og politiske ledere og meningsdannere, og hvad hun tager med hjem til Libanon fra seminaret

Hvorfor deltog du i LIU seminaret?

Jeg synes det er vigtigt for det libanesiske folk fra forskellige religiøse baggrunde at interagere med hinanden og arbejde for en overensstemmelse, især efter den libanesiske borgerkrig. Dette er også en god måde at engagere den unge generation i Libanon fordi de føler sig undertrykt – vi er i stand til at gøre dette gennem sådan et arrangement som LIU og også skabe forståelse og respekt mellem hinanden.

Hvad har du fået ud af seminaret?

Vigtigheden af forståelse – især på grund af den spænding vi oplever i Mellemøsten i øjeblikket, og endda i Danmark mellem forskellige kulturer. Jeg har fået mere respekt for religiøse mennesker (jeg tror på Gud, men jeg praktiserer ikke religion) og jeg fik respekt af samme mennesker. Og den slags respekt er meget vigtig for mig.

 

Ugen op til påske, d. 6.-10. april, afholdt Danmission seminaret Leaders for Interreligious Understanding (LIU) i samarbejde med partnerne Adyan, FDCD og CEOSS. LIU er støttet af Det Arabiske Initiativ og er et træningsprogram for ledere og meningsdannere og involverer deltagere fra Libanon, Syrien, Egypten og Danmark. Målet er at skabe dialog og kulturel og religiøs forståelse i de fire forskellige lande. Seminaret samler deltagere der repræsenterer forskellige religiøse og professionelle baggrunde. Udover seminaret i Danmark indeholder programmet online-kurser, lokale aktiviteter og et opfølgende seminar i Cairo i november.