Borgerkrig hærger stadig i kristen delstat i Myanmar efter 64 år

Danmission har netop sendt 50.000 kroner til at hjælpe flygtninge i den kristne delstat Kachin i det nordlige Myanmar.

Situationen er igen forværret i Kachin, hvor verdens længste borgerkrig har hærget i 64 år. Der har været forsøgt våbenhvile og fredsforhandlinger gennem de seneste to år, men nu er kamphandlingerne igen eskaleret.

Regeringshæren rykker fortsat frem, og de sidste dage har endnu 3000 måtte flygte, herunder et antal som allerede var flygtet, men som nu måtte bevæge sig til deres tredje lejr for internt fordrevne.

Danmissions samarbejdspartner, Wunpawng Ninghtoi, følger de fordrevne og forsøger at hjælpe dem, så godt de kan, mens bomberne falder. Medarbejdere fra Wunpawng Ninghtoi sætter deres eget liv på spil for at hjælpe.

De 50.000 kr. fra Danmission kommer i tillæg til de 300.000 kr., som Danmission tidligere har givet. De 300.000 kr. er allerede brugt til at sikre lægehjælp og ernæringstilskud til børn, gravide og ældre på flugt fra krigshandlingerne. Det er et beskedent bidrag i forhold til, at minimum 120.000 er fordrevet fra deres hjem, men er alligevel en hjælp, som bliver taget i mod med stor taknemmelighed. Genbrugsdamerne, frimærkeklipperne og kagebagerne og alle de andre Danmission frivillige skal have en stor tak for jeres arbejde for, at det er muligt at sende penge til mennesker i nød.

En række af de lokale organisationer, der hjælper de fordrevne, herunder Wunpawng Ninghtoi har udfærdiget en erklæring om situationen med håbet om, at internationale organisationer og regeringer vil opfordre de stridende parter til at overholde basale menneskerettigheder.

Læs brevet her

Støt Danmissions arbejde her