LIU gav stof til eftertanke hos egyptisk deltager

Abdelrahman Abdelhamid

Julie Kofoed Pehrson

LIU gav stof til eftertanke hos egyptisk deltager

Læs her hvad Abdelrahman Abdelhamid fra Egypten har lært på Danmissions dialogseminar (LIU 2014) for religiøse og politiske ledere og meningsdannere

Har du haft nogle fordomme der er blevet bekræftet eller afkræftet indtil nu?

LIU vælger religion som en form for dialog og en måde at samle mennesker på. Normalt er religion ikke et emne man starter ud med idet man møder nye mennesker. Men LIU er unikt fordi det samler folk, hvilket er en stor del af det at være medborger. Jeg elsker at tale med nye mennesker fra andre kulturer. Ved at forstå andre, forstår jeg mig selv bedre. Jeg var meget begejstret over LIU fra starten af, da religion ofte er et emne folk ikke vil tale om.

Hvad har været den største overraskelse indtil nu?

Inden jeg blev en del af programmet var jeg spændt på hvordan religion kan fungere som en form for dialog. Jeg forventede at jeg vil lære fra de andre lande. Jeg er bl.a. meget spændt på at lære af libanesernes erfaringer med borgerkrigen. Jeg tror at religion kan opdele folk, men gennem LIU har jeg lært at religion også kan være et middel til at forene folk. Det er interessant at sætte religion i kontekst med dialog og det var en stor motivationsfaktor for mig. 

Har du haft oplevelser på seminaret indtil nu som du føler du kan bruge når du kommer tilbage til din hverdag og dit arbejde?

Jeg vil sprede værdierne fra LIU i mit arbejde med projekter i Egypten der involverer folk med forskellige baggrunde.

 

Abdelrahman Abdelhamid arbejder som Programkoordinator i organisationen Etijah Youth and Development Consultancy Institute

Ugen op til påske, d. 6.-10. april, afholdt Danmission seminaret Leaders for Interreligious Understanding (LIU) i samarbejde med partnerne Adyan, FDCD og CEOSS. LIU er støttet af Det Arabiske Initiativ og er et træningsprogram for ledere og meningsdannere og involverer deltagere fra Libanon, Syrien, Egypten og Danmark. Målet er at skabe dialog og kulturel og religiøs forståelse i de fire forskellige lande. Seminaret samler deltagere der repræsenterer forskellige religiøse og professionelle baggrunde. Udover seminaret i Danmark indeholder programmet online-kurser, lokale aktiviteter og et opfølgende seminar i Cairo i november.