Dialogprojektet LIU 2014 er kommet godt fra start

Dialogprojektet LIU 2014 er kommet godt fra start

40 religiøse ledere og meningsdannere fra Mellemøsten og Damark er samlet til første del af LIU 2014.

Dialogprojektet – Leaders for Interreligious Understanding (LIU) – er skudt i gang. Ligesom de foregående to år, har Danmission i samarbejde med vores partnere i Mellemøsten samlet et hold med 40 deltagere – religiøse ledere, meningsdannere, journalister osv. – fra Syrien, Libanon, Egypten og Danmark.

Første undervisningsdag er gået i gang, og salen er fyldt med deltagerne fra Egypten, Libanon, Syrien og Danmark. De repræsenterer alle forskellige religioner og professionelle baggrunde. Foto: Julie Pehrson

Første undervisningsdag er gået i gang, og salen er fyldt med deltagerne fra Egypten, Libanon, Syrien og Danmark. De repræsenterer alle forskellige religioner og professionelle baggrunde. Foto: Julie Pehrson

Programmet er en del af arbejdet under Det Arabiske Initiativ, der støttes med midler fra Danida. Formålet er at skabe dialog og kulturel og religiøs forståelse i de fire forskellige lande. Deltagerne vælger sig ind på et af de to hovedemner; ”Religion, integration og politisk deltagelse” og ”Religion, konfliktløsning og forsoning”. Udover seminaret i Danmark, skal deltagerne tage del i online-kurser, lave lokale aktiviteter og igen samles til det afsluttende seminar i Cairo i november.