Støt Egyptens kristne menigheder

Støt Egyptens kristne menigheder

Som et nyt initiativ inviterer Danmission danske menigheder til at få venskabsmenigheder i Egypten. De kristne i Egypten er klemt og har brug for forbøn, følgeskab og en økonomisk håndsrækning. Du kan også støtte som enkeltperson.

Hjælp de klemte kristne i Egypten med at genopbygge deres kirker! Derfor inviterer Danmission danske menigheder til at knytte bånd til egyptiske menigheder.

”For nylig var jeg i Egypten. Formålet var at besøge nogle af de 139 kirker og kirkelige institutioner, der blev angrebet i august 2013. Det var et voldsomt syn at se udbrændte kirker med bunker af forkullede Bibler og salmebøger, og det gjorde også et stærkt indtryk at møde og tale med de kristne her. De har brug for vores forbøn, følgeskab og en økonomisk håndsrækning til at få deres kirker på fode igen,” siger generalsekretær Mogens Kjær.

”De danske menigheder kan samle penge ind til kirkerne i Egypten, men lige så vigtigt er det at knytte bånd til egyptiske kristne – bl.a. er der mulighed for en besøgsrejse til Egypten i oktober 2014. En venskabsmenighed er lig med en fælles opgave og fælles gave til sognet,” siger Mogens Kjær og tilføjer, at man selvfølgelig også som enkeltperson kan give et bidrag til genopbygning af de egyptiske kirker via Danmission.


Støt her!

Klik og støt

Sådan får din menighed en egyptisk venskabsmenighed – klik her og læs mere 


”Sørgeligt nok er der blevet færre kristne i Mellemøsten. Vi kan og skal støtte dem, så de stadig kan blive der i betydeligt tal. Som enkeltpersoner, som organisation og som nation skal vi råbe vagt i gevær, når der begås overgreb mod kristne. Vi skal bakke op om dialog og konfliktløsning og arbejde for demokrati og lige rettigheder, som vi gør i Danmission. Men de egyptiske menigheder har her og nu også brug for følgeskab med danske menigheder – de kristne i Mellemøsten er ikke og må ikke føle sig glemt,” siger generalsekretæren.

Bag angrebene i august stod militante islamistiske grupperinger og bøller, som opildnede til hævnangreb på kirker, fordi mange kristne støttede hærens opløsning af demonstrationer, efter at militæret havde afsat præsident Morsi fra Det Muslimske Broderskab.

Den egyptiske hær har lovet at støtte genopbygningen af kirkerne, men pga. forbuddet mod at muslimer bidrager til kirkebyggeri, lader støtten vente på sig. Støtten vil – ifald den overhovedet kommer – kun dække genopbygningen af selve kirkebygningen. Menigheder mangler derfor ressourcer til at indrette kirkerne igen, så de kan bruges til gudstjenester og til det sociale arbejde, som udgår fra kirkerne.

For yderligere information kontakt:

 

Danmissions dialogarbejde i Egypten:

Danmissions arbejde med dialog forebygger religiøse stridigheder og konflikter og giver mulighed for, at Egypten kan udvikle sig frem mod et velfungerende demokrati. Siden 2002 har Danmission samarbejdet med Den Evangelisk-Koptiske Udviklingsorganisation, CEOSS, der er en af Egyptens største ikke-statslige organisation (NGO).

 

Læs mere om Danmissions arbejde i Egypten – klik her