Libanesisk dialog i Danmark

Libanesisk dialog i Danmark

I disse dage er repræsentanter fra Libanon samlet til et seminar om interreligiøst medborgerskab i København

Seminaret, som er arrangeret af Danmission i samarbejde med den libanesiske partner Adyan, er en del af en interreligiøs medborgerskabsuddannelse, der arbejder for at promovere en interkulturel og inkluderende forståelse af begrebet medborgerskab. Deltagerne er repræsentanter fra forskellige religiøse institutioner i Libanon, der samarbejder med danske eksperter fra forskellige undervisningsinstitutioner om at lave en håndbog om medborgerskab til brug i Libanon.

Repræsentanterne mødtes første gang i maj 2013 til et seminar i Beirut, og de samles nu igen for at diskutere resultaterne og udveksle erfaringer. Seminaret bliver en kombination af undervisning og ekskursioner til forskellige danske samfundsinstitutioner, kirker, moskeer mv., hvor deltagerne fra Libanon introduceres til, hvordan vi i Danmark arbejder med og forholder os til integration og religion, og hvordan det konkret kommer til udtryk gennem forskellige projekter, udvalg og institutioner.

Seminaret i Danmark, d. 19.-23. marts, er en del af projektet IIC (Interfaith Education for Intercultural Citizenship in the Arab World), der støttes af Det Arabiske Initiativ.

Læs mere

Læs mere i denne franske artikel fra den største fransksprogede libanesiske avis: L’Orient LE JOUR, som fortæller om situationen i Libanon og om baggrunden for Adyan, hvor det er et hovedspørgsmål, hvordan borgerskab forenes med religiøsitet i samfundet. Og videre fortæller artiklen om, at Adyan, i forbindelse med det arabiske forår, er begyndt at arbejde med begrebet “interkulturel borgerskab” med henblik på at uddanne meningsdannere. Dette projekt udfører Adyan med støtte fra Danmission.