Det er svært at få nok folk til frivilligt arbejde

TV Syd har besøgt Danmission Genbrug i Vindinge ved Vejle for at fortælle historien om, at behovet for frivillig arbejdskraft er større end udbuddet. Det offentlige er nemlig i stigende grad begyndt at bruge frivillige hænder.

Mellem 35 og 40 procent af de voksne danskere laver frivilligt arbejde, og antallet har været nogenlunde konstant de sidste 10 år. Men i samme periode er der kommet rigtig mange nye opgaver, som man gerne vil have, at de frivillige påtager sig – fx også i offentlige institutioner.

”Det kendte man ikke for bare fem år siden. Det kan for eksempel være inden for biblioteksvæsen, børnehave og på skoler,” forklarer Hans Stavnsager fra Center for frivilligt socialt arbejde til DR.

Danmission Genbrug mangler frivillige

Resultatet er, at man nogle steder akut mangler frivillig arbejdskraft. Det gælder blandt andet i Danmissions Genbrugsbutik i Vinding ved Vejle. Her kan man godt bruge mindst 30 frivillige mere, lyder det fra butikschef Niels Pontoppidan:

”Det er både dem, der kan lave elektronik, dem der kan lave hjemmesider, chauffører og damer til at ekspedere i butikken, vi mangler,” siger han.

Se indslag på TV Syd, som har besøgt Danmission Genbrug i Vinding ved Vejle, for at fortælle historien om de eftertragtede frivillige. Klik her: 

Læs DRs artikel om den voksende konkurrence om den frivillige arbejdskraft. Klik her:

Hør P4 Trekantens nyhedsindslag om manglen på frivillige hos Danmission Genbrug ved Vejle. Klik her.

Har du lyst til at være frivillig i Danmission Genbrug? Klik her og læs hvordan: