Konfirmand Aktion

Konfirmand Aktion

Konfirmand Aktion er i fuld gang, og det går forrygende!

Fire Globale Fortællere (to fra Myanmar og to fra Sierra Leone) rejser hver for sig rundt i landet sammen med en dansk tovholder og holder oplæg for konfirmander. De fortæller om at tro og om at “tro på trods”, som er årets tema.

En af de danske tovholdere, Anna, fortæller:

”Det er en spændende udfordring at arbejde tæt sammen med et menneske, som har en anden kulturel baggrund. Som Globale Fortællere mødes vi om en fælles opgave: Vi skal holde oplæg, der kommunikerer et klart budskab til konfirmanderne. Vi fortæller om at tro – og at ’tro på trods’. Naw Eh Thi (fra Myanmar) har mange voldsomme livshistorier. Flere af hendes gode venner er mærket for livet af den borgerkrig, der har præget den nordlige del af Myanmar. Noget af det synes jeg næsten er for barskt at fortælle konfirmanderne. Det fantastiske er, at Naw Eh Thi stadig er fuld af håb for fremtiden.”

Hannah fra Sierra Leone fortæller:

”Ude i konfirmandstuerne lærer jeg en masse om, hvad danske konfirmander interesserer sig for. Det er en stor velsignelse at tale til teenagere og fortælle dem om mit liv. Jeg håber sådan, jeg kan være med til at rykke ved noget i deres liv. Jeg lærer også selv en hel masse, og jeg glæder mig til at give det videre til andre, når jeg kommer hjem til Sierra Leone.”

De Globale Fortælleres oplæg gør indtryk på konfirmanderne, her fortæller Mathias på 14 år:

”Jeg lagde mærke til det, Ja Seng fortalte om militærstyret i Myanmar. Folk mangler rettigheder, og militærstyret ville ikke fortælle folk, hvad demokrati er. Der er noget at kæmpe for. I Myanmar er det heller ikke let at få en uddannelse, og man skal betale for at gå i skole. I de fattige landsbyer sidder børn og laver lektier ved stearinlys om aftenen, fordi der ikke er elektricitet.”

En af præsterne, der har haft besøg af Konfirmand Aktion, siger om besøget:

”Det var en rigtig fin undervisningsgang med et andet indhold, end jeg selv kan give konfirmanderne. Det globale perspektiv er vigtigt for mig at vise dem – og det perspektiv giver Konfirmand Aktion.”

Det er et vigtigt element i Konfirmand Aktion, at konfirmanderne selv går i aktion og støtter et indsamlingsprojekt i Myanmar eller Sierra Leone. Det er ikke beløbets størrelse, der er det vigtigste, men muligheden for den enkelte til at gøre noget aktivt, engagere sig og tage ansvar. – Og det har man bl.a. gjort i Bredballe Sogn (i Vejle), hvor konfirmanderne allerede inden besøget havde været i aktion. De havde solgt kage på deres skole og indsamlet 360.000 Kyat (møntfoden i Myanmar) – det svarer til 2.070 kr. – og pengene går til projektet. Mange tak til konfirmanderne for den flotte indsats!

Læs mere om Konfimand Aktion og indsamlingsprojekterne på www.konf.dk, hvor det også er muligt at støtte projekterne.

Konfirmanderne i Bredballe Sogn har været i aktion og samlet penge ind

Konfirmanderne i Bredballe Sogn har været i aktion og samlet penge ind