Tip til efterårsferien: Gør et genbrugsfund

Brug efterårsferien på at gå på skattejagt i din lokale genbrugsbutik. Tag børnene og bedstemor med – måske finder I et kaffestel til dukkerne, et par gummistøvler til en tur i efterårsskoven og en god bog som ferielæsning.

Hvalpsund Genbrug holder særligt bogudsalg i uge 42, samtidig med at man sælger de sidste såkaldte siesta-stole og andet godt fra lageret af varer fra et tømt hotel, der skal renoveres.

»Det har været en rigtig god sommer med alle de varer, som vi har kunnet sælge,« siger Jørgen Smed på vegne af genbrugsbutikken i Hvalpsund til Ugeavisen Møldrup/Aalestrup.

»Desværre er der stadig voldsomt brug for vores indsats for at hjælpe mennesker i nød. I Danmark er der stadig mange, som ikke har til dagen og vejen. Fx er rigtig mange på flugt i Syrien. En meningsløs krig, hvor landsmænd slås mod landsmænd, ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Danmission hjælper i Syrien sammen med den kristne kirke og lokale muslimer mange mennesker med mad og medicin, men det er langt fra nok. Det er en endeløs række af smertefulde begivenheder, der fortælles om, og så dog -midt i alt det triste er der også positive historier: En søndag de kristne holdt gudstjeneste, var der hele vejen rundt om kirken muslimer, som holdt vagt, så der ikke kom nogle ekstremister og ødelagde noget. Den slags historier hører vi ikke så mange af, men godt de er der,« siger Jørgen Smed.